Processing machines & installaties voor groenten en fruit

Innotec Systems is de ideale partner voor industriële groenten- en fruitverwerking. Wij leveren enkelstuks machines tot aan complete lijnen voor het industrieel verwerken van vrijwel alle fruit- en groentesoorten.

Onze engineers zijn vanaf de aanvang tot aan het afleveren van het project nauw betrokken bij de specificaties, ontwerp, bouw en inbedrijfname van de installaties. In dit proces wordt er aandachtig geluisterd naar de food processor zodat zijn wensen worden vertaald in een topkwaliteit installatie.  Alle machines en proceslijnen worden in eigen beheer ontworpen, gebouwd en geïnstalleerd.

Daardoor worden er hogere productopbrengsten gerealiseerd. Onze groenten en fruitverwerkende machines en installaties onderscheiden zich in prestatie, afwerking, hygiëne en techniek. 

Om producten langer houdbaar of geschikt voor invriezen te maken, moeten deze kortstondig op hoge temperatuur gebracht worden, het zogenaamde ‘blancheren’.

Meer informatie

Om nagaren na het blancheren te voorkomen, moet het product afgekoeld worden. Ook na koken is koelen veelal de eerst volgende stap. Innotec Systems levert hiervoor band- en schroefsystemen, welke veelal met water in tegenstroom ingezet worden. 

Meer informatie