Aardappelen koelen

Voor het koelen van aardappelen en aardappelproducten heeft Innotec systems de volgende oplossingen in haar leveringsprogramma:

  • Koeltunnels (droog, met circulerende lucht)
  • Schroefkoelers (nat, waterbad)
  • Bandkoelers (nat, waterbad of beregening)


Na het blancheren van bijvoorbeeld aardappelschijven voor pureeproducten, vlokken of granulaat, dient over het algemeen gekoeld te worden. Innotec Systems levert hiervoor band- en schroefsystemen, welke veelal met water in tegenstroom ingezet worden. Om water te besparen en overmatig uitlogen van producten te voorkomen, kan het opgewarmde koelwater gefilterd en opnieuw mechanisch gekoeld worden om daarna terug naar de koeler gepompt te worden. 

Voor het koelen van verse aardappelproducten middels koude luchtcirculatie heeft Innotec Systems een nieuwe, hygiënisch hoogwaardige koeltunnel ontwikkeld, welke geschikt is voor vele soorten snijmaten zoals friet, partjes, wedges, blokjes, schijven, slivers, hele en halve aardappelen.

Elke toepassing vraagt om zijn eigen specifieke koeltechniek, afgestemd op de wensen van onze klanten. Onze kracht is dat wij zeer flexibel zijn door de grote verscheidenheid aan beproefde technieken en dat wij blijven meedenken in verbeteringen en maatwerkoplossingen voor de klant. 

Bandkoeler
Koeltunnel
Schroefkoeler